Amsterdam Slaapt DIJK, Vincent van een jaar lang van hotel naar hotel

Reclamejongen & trendwatcher Vincent van Dijk sliep een jaar lang elke nacht in een ander Amsterdams hotel. Amsterdam Slaapt is een selectie van zijn persoonlijke ervaringen in afwisselend luxe droomsuites en luizige hotelkamers. Het boek is het verslag van een bijzonder project dat veel aandacht heeft gekregen in de (inter)nationale pers en door vele mensen werd gevolgd via sociale media.

Verkocht
5 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (1)
" In 'Amsterdam Slaapt' beschrijft Vincent van Dijk zijn jaar waarin hij elke nacht in een ander Amsterdams hotel doorbracht. Nu heb ik al de nodige boeken gelezen en ook heb ik regelmatig moeite gehad om een boek weg te leggen als ik eenmaal begonnen ben, maar nog nooit heb ik een boek zo intens beleefd als nu. Vincent van Dijk weet zijn verslagen zo levensecht te maken dat het net lijkt of je elke dag samen met hem met je koffer op zoek moet naar een nieuw hotel. Opnieuw het eenzame slepen met je koffer, de ontvangst, overige gasten en eenzame nachten. En om het helemaal vreemd te maken werd ik op een ochtend wakker met dezelfde rugpijn als welke Vincent in zijn belevenissen beschreef juist voor ik in slaap viel. Gewoon te gek voor woorden, zo levensecht beschreven dat ik zelfs zijn pijntjes ging voelen. Van luxe suite naar slaapzaal naar een kamer met een bed zo hard als een plank. Vincent heeft het allemaal gedaan en ik heb het allemaal meebeleefd. Vele verschillende hotels met vele verschillende ervaringen maar met een duidelijke boodschap: 'luxe is het gevoel dat je wordt gezien'. En dat is dan ook kern van het hotelbedrijf. De hotelkamer kan nog zo geweldig zijn (of juist niet), als je niet de aandacht krijgt waar je op rekende dan zal het bezoek zeker tegenvallen. 'Amsterdam Slaapt' een boek waar menig hotelmanager en -medewerker wat van kan leren; Hoe het moet en vooral niet moet. Maar ook een boek voor eenieder die een hotel zoekt in Amsterdam of altijd al eens 'binnen heeft willen kijken' bij de hotels in Amsterdam. Een echte aanrader als cadeau voor jezelf, een toevallig toerist of eigenlijk: VOOR IEDEREEN! "
Door: Jochem Spoor Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
Schrijf zelf een recensie

Amsterdam Slaapt

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

In 'Amsterdam Slaapt' beschrijft Vincent van Dijk zijn jaar waarin hij elke nacht in een ander Amsterdams hotel doorbracht. Nu heb ik al de nodige boeken gelezen en ook heb ik regelmatig moeite gehad om een boek weg te leggen als ik eenmaal begonnen ben, maar nog nooit heb ik een boek zo intens beleefd als nu. Vincent van Dijk weet zijn verslagen zo levensecht te maken dat het net lijkt of je elke dag samen met hem met je koffer op zoek moet naar een nieuw hotel. Opnieuw het eenzame slepen met je koffer, de ontvangst, overige gasten en eenzame nachten. En om het helemaal vreemd te maken werd ik op een ochtend wakker met dezelfde rugpijn als welke Vincent in zijn belevenissen beschreef juist voor ik in slaap viel. Gewoon te gek voor woorden, zo levensecht beschreven dat ik zelfs zijn pijntjes ging voelen. Van luxe suite naar slaapzaal naar een kamer met een bed zo hard als een plank. Vincent heeft het allemaal gedaan en ik heb het allemaal meebeleefd. Vele verschillende hotels met vele verschillende ervaringen maar met een duidelijke boodschap: 'luxe is het gevoel dat je wordt gezien'. En dat is dan ook kern van het hotelbedrijf. De hotelkamer kan nog zo geweldig zijn (of juist niet), als je niet de aandacht krijgt waar je op rekende dan zal het bezoek zeker tegenvallen. 'Amsterdam Slaapt' een boek waar menig hotelmanager en -medewerker wat van kan leren; Hoe het moet en vooral niet moet. Maar ook een boek voor eenieder die een hotel zoekt in Amsterdam of altijd al eens 'binnen heeft willen kijken' bij de hotels in Amsterdam. Een echte aanrader als cadeau voor jezelf, een toevallig toerist of eigenlijk: VOOR IEDEREEN!