Vele hemels boven de zevende GRIET OP DE BEECK

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.
In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.
Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven.

Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor humo en voor De Morgen. Met dit overweldigende debuut verovert ze meteen een mooie plek in het literaire landschap.

'Een hartverwarmende, niet te missen nieuwe stem uit België.' tom lanoye

'Een boek over ons gestuntel en onze pogingen om niet alleen te zijn: zo superieur geschreven, zo teder en kwetsbaar en bijwijlen ook zo geestig dat je hart ervan breekt en opspringt tegelijk.'
peter verhelst

'In een overrompelende stijl wekt Griet Op de Beeck haar personages tot leven tot in de donkerste diepten van hun ziel. Toch kun je alleen maar van hen houden. Omdat je hen kent. Omdat je hen bent. U weet niet wat u gemist hebt voor zij begon te schrijven.'
rik torfs

€ 17,95
(tweedehands vanaf € 11,00)
3 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (1)
" Het gebeurt zelden dat een boek van een debutant je zo bij de strot grijpt. Op den Beeck is dat gelukt, bij mij, en ik vermoed bij vele anderen. Dus koop dat boek nu maar bij uw boekhandel. Vanuit het perspectief van vijf personen beschrijft Op den Beeck dagelijkse beslommeringen. Van Eva, die met haar 36 jaar maar niet aan een vent komt, van haar vader, de 71-jarige Jos, die zijn neefje heeft aangereden en een extra excuus heeft om de jenever te groeten, van zus Elsie, die een keurig leven lijdt waar niets aan lijkt te ontbreken. En Casper? Wie zich in deze tijd een succesvol schilder mag noemen met een eigen atelier heeft het gemaakt. Toch? Arme Lou, met haar puberale problemen. De relatie tussen nicht Lou en tante Eva is er een van hartverwarmende puurheid. Al die verhalen zijn vervlochten in 'Vele hemels boven de zevende', in korte zinnen. Staccato zelfs. In korte hoofdstukken ook. Daardoor komt het verhaal des te krachtiger aan. Bijna aan het einde moet zelfs ik, man, moeite doen mijn emoties te overwinnen. Nondeju, Greet, gij heeft mij geraakt, met een wonderschoon verhaal! "
Door: Eus Wijnhoven Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Type Verkrijgbaar in Voorraad Prijs  
Nieuw Diverse winkels € 17,95 Verlanglijst
TweedehandsGoed Goed Antwerpen Wapper 1 € 11,00 Verlanglijst
TweedehandsGoed Goed Gent 1 € 11,00 Verlanglijst
Schrijf zelf een recensie

Vele hemels boven de zevende

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Het gebeurt zelden dat een boek van een debutant je zo bij de strot grijpt. Op den Beeck is dat gelukt, bij mij, en ik vermoed bij vele anderen. Dus koop dat boek nu maar bij uw boekhandel. Vanuit het perspectief van vijf personen beschrijft Op den Beeck dagelijkse beslommeringen. Van Eva, die met haar 36 jaar maar niet aan een vent komt, van haar vader, de 71-jarige Jos, die zijn neefje heeft aangereden en een extra excuus heeft om de jenever te groeten, van zus Elsie, die een keurig leven lijdt waar niets aan lijkt te ontbreken. En Casper? Wie zich in deze tijd een succesvol schilder mag noemen met een eigen atelier heeft het gemaakt. Toch? Arme Lou, met haar puberale problemen. De relatie tussen nicht Lou en tante Eva is er een van hartverwarmende puurheid. Al die verhalen zijn vervlochten in 'Vele hemels boven de zevende', in korte zinnen. Staccato zelfs. In korte hoofdstukken ook. Daardoor komt het verhaal des te krachtiger aan. Bijna aan het einde moet zelfs ik, man, moeite doen mijn emoties te overwinnen. Nondeju, Greet, gij heeft mij geraakt, met een wonderschoon verhaal!