Hels verlangen HARTMAN, Corine

'Het had aardedonker moeten worden. Er had een gure storm moeten woeden, en tegelijk met het rinkelen van de telefoon had ik ineen moeten krimpen van een bliksemschicht, direct gevolgd door gedonder dat de glazen op tafel nerveus deed trillen. In plaats daarvan schijnt de zon uitbundig, alsof ze nu, hoewel het voorjaar nog los moet barsten, al zin heeft in een zomer die de mooiste van de eeuw moet worden. Misschien is het mijn verwarde geest, die ervan overtuigd is dat het de natuur is, die het onmogelijk maakt de onheilstijding tot me door te laten dringen. Sophie, een ongeluk?'

Op een zonnige dag in maart wordt de ergste nachtmerrie van een moeder waarheid.
Emma Kortelings dochter Sophie belandt na een zwaar verkeersongeluk in een diepe coma.
In Emma groeit een allesverzengende haat, die het verdriet luidkeels overstemt. Een hels verlangen tot pure vernietigingsdrang, met maar één doel: wraak op de man die haar leven verwoest.
Intussen strijdt Sophie, zonder dat iemand het merkt, voor haar leven. Of voor haar dood?

Verkocht
4 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (10)
" Dit is weer zo'n heerlijk boek van Corine, maar we zijn ook niet anders gewend. Knap ook hoe ze het leven van een comapatiente beschrijft!!! Zitten weer lekkere lugubere elementen in waar je echt kippevel van krijgt. "
Door: Monique Meijer Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
Schrijf zelf een recensie

Hels verlangen

door:

Dit is weer zo'n heerlijk boek van Corine, maar we zijn ook niet anders gewend. Knap ook hoe ze het leven van een comapatiente beschrijft!!! Zitten weer lekkere lugubere elementen in waar je echt kippevel van krijgt.

Hels verlangen

door:

Corine heeft hier ook weer een geweldig verhaal verwoord. Hoe ze de gedachten en gevoelens van een comapatiente verwoord, in een woord geweldig!!! Als je eenmaal in haar boeken begint kun je ze niet meer wegleggen, zo meeslepend. Weer een heerlijk spannend verhaal, met gruwelijke details.....

Hels verlangen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Hels Verlangen is een prachtig verhaal over de strijd die een moeder met zichzelf Žn tegen anderen voert nadat haar dochter door een verkeersongeval in coma raakt. Intussen is de dochter in een hele andere strijd verwikkelt. Terug naar het licht of verder weg de donkere diepte in? Met deze 5e thriller bewijst Corine Hartman opnieuw dat ze tot de top van Nederlandse auteurs hoort. Knap geschreven, zeer ÔinvoelbaarÕ en met een emotionele lading en diepgang die je af en toe de rillingen over de rug laat lopen. Het boek wordt nergens langdradig, eenmaal begonnen vliegen de hoofdstukken voorbij. Zoals we van Hartman gewend zijn mŽt de nodige gruwelijkheden, maar af en toe een vleugje humor ontlokt de lezer inwendig ook een lach. Met precies de juiste hoeveelheid aan personages zodat je ze allemaal snel en goed leert kennen. Het zijn perfect uitgewerkte karakters en als gezegd, je voelt helemaal met ze mee. Door haar manier van vertellen kun je je goed voorstellen wat een impact een dergelijk verkeersongeluk heef"

Hels verlangen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Ik vond het werkelijk in alle opzichten een prachtig boek. De goed uitgewerkte personages, de prettige, vlotte schrijfstijl, de belevenissen en gedachten van de personages verwoord in de verschillende hoofdstukken. Zelfs Sophie is geregeld Ôaan het woordÕ geweest. Het was een lastige opgave om dit boek niet in ŽŽn ruk uit te lezen want dat is wat ik het liefst wilde doen. Gelukkig heb ik me in kunnen houden, want nu het uit is, is dat heerlijke gevoel van bezig zijn in een goed boek ook voorbij. Een gevoel dat mij niet lang genoeg kan duren. Een regelrechte pageturner en een absolute aanrader.

Hels verlangen

door:

Hels Verlangen is een verhaal die een gezin volgt waarvan het kind in een coma is geraakt door een ongeval. Het boek wisselt van perspectief door slachtoffer, nabestaanden en dader aan het woord te laten. Het is zo geschreven dat eigenlijk niet de gebeurtenis opzich de rode draad voert, maar meer de gevolgen van het ongeval. Het boek laat je zien hoe 'the inside world' van comapatienten eruit zou kunnen zien, hoe nabestaanden zich proberen te redden in een leven zonder hun kind en welke gevoelens hierbij om de hoek komen kijken. Erg reeel en begrijpend geschreven, je hoeft dan ook geen moeite te doen om je in te kunnen leven in de moeder van het slachtoffer en haar acties en daden.Ik kan echter niet zeggen dat ik dit boek echt een thriller vond, op een paar dingen na blijft het boek heel netjes binnen de lijntjes en dat had van mij wel wat 'bloedstollender' mogen zijn, wel iets waardoor het boek in mijn beoordeling zakt. Toch blijft het een boek dat zeker het lezen waard is, en dat niet gaat vervelen ondanks het gebrek aan spanning. Want interessant blijft dit boek gedurende de hele verhaallijn.

Hels verlangen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Corine Hartman werd door haar lezers tot meest spannende thrillerschrijfster van Nederland en België uitgeroepen en dat beloofd veel goeds voor haar nieuwste boek Hels verlangen. Sophie, de dochter van Emma en Paul belandt na een aanrijding in een diepe coma. Emma kan moeilijk omgaan met de situatie en als ze erachter komt dat de man die haar dochter heeft aangereden, min of meer een collega is van haar man Paul en hij dit voor haar leek te verzwijgen, is het hek van de dam. Paul als biologieleraar en Eduard als regisseur van het toneelstuk waar Sophie de hoofdrol in zou spelen lijken elkaar het hand boven het hoofd te houden. Maar waarom? Emma is vastbesloten achter de waarheid te komen, haar gezin is verscheurd, haar oudste dochter ligt in coma en haar man lijkt niet meer te vertrouwen maar Emma’s wraak zal zoet zijn. Ik vond het werkelijk in alle opzichten een prachtig boek. De goed uitgewerkte personages, de prettige, vlotte schrijfstijl en de manier waarop de belevenissen en gedachten van de personages zijn verwoord in de verschillende hoofdstukken maken dit boek tot een topper. Zelfs Sophie is geregeld “aan het woord” geweest. Het was een lastige opgave om dit boek niet in één ruk uit te lezen want dat is wat ik het liefst wilde doen. Gelukkig heb ik me in kunnen houden, want nu het uit is, is dat heerlijke gevoel van bezig zijn in een goed boek ook voorbij. Een gevoel dat mij niet lang genoeg kan duren. Een regelrechte pageturner en een absolute aanrader. Dit was mijn eerste kennismaking met een boek van Corine Hartman maar ik ga zo snel mogelijk op zoek naar haar andere boeken en hoop dat deze net zo goed zijn als Hels verlangen.

Hels verlangen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Een topper van een thriller. Zeer gewaagd verhaal. Hoog spannings gehalte. Met gewaagd wil ik even aanhalen dat Corine een coma patiente een zegje laat doen tijdens dit verhaal. Gewaagd omdat e niet zoveel over coma patienten bekent is over wat ze voelen en denken. Maar ik denk dat Corine hier aardig mee weg komt in dit verhaal. En zoals het een goeie thriller beaamt loopt het toch weer anders af dan je denkt. Goed plot trouwens. Met het lezen van deze thriller heeft Corine Hartman nu toch wel een plaatsje veroverd in de top tien van mijn favo thriller auteurs. Goed verhaal Corine een aanbeveler. Thanks:redroses:

Hels verlangen

door:

Dit is inmiddels het achtste boek dat ik van Corine Hartman gelezen heb. En ik ben niet anders gewend, als je er eenmaal aan begint kun je het maar moeilijk wegleggen. Het is een ontroerend, mooi, invoelbaar geschreven verhaal, dat op mij nogal wat impact had. De radeloosheid van de moeder, de onmacht van Sophie, prachtig beschreven met de nodige spanning en toch ook wat humor. Het boek is een echte aanrader. Als je Corine Hartman eenmaal als schrijfster hebt ontdekt, wil je zeker meer. Lezen dus!!!

Hels verlangen

door:

Dit is inmiddels het achtste boek dat ik van Corine Hartman gelezen heb. En ik ben niet anders gewend, als je er eenmaal aan begint kun je het maar moeilijk wegleggen. Het is een ontroerend, mooi, invoelbaar geschreven verhaal, dat op mij nogal wat impact had. De radeloosheid van de moeder, de onmacht van Sophie, prachtig beschreven met de nodige spanning en toch ook wat humor. Het boek is een echte aanrader. Als je Corine Hartman eenmaal als schrijfster hebt ontdekt, wil je zeker meer. Lezen dus!!!

Hels verlangen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

'Hels Verlangen' is een verhaal over de strijd die een moeder met zichzelf én tegen anderen voert nadat haar dochter door een verkeersongeval in coma raakt. Intussen is de dochter in een hele andere strijd verwikkelt. Terug naar het licht of verder weg de donkere diepte in? Met deze 5e thriller bewijst Corine Hartman opnieuw dat ze tot de top van Nederlandse auteur s hoort. Knap geschreven, zeer ‘invoelbaar’ en met een emotionele lading en diepgang die je af en toe de rillingen over de rug laat lopen. Het boek wordt nergens langdradig, eenmaal begonnen vliegen de hoofdstukken voorbij. Zoals we van Hartman gewend zijn mét de nodige gruwelijkheden, maar af en toe een vleugje humor ontlokt de lezer inwendig ook een lach. Met precies de juiste hoeveelheid aan personages zodat je ze allemaal snel en goed leert kennen. Het zijn perfect uitgewerkte karakters en als gezegd, erg ‘inleefbaar’. Door haar manier van vertellen kun je je goed voorstellen wat een impact een dergelijk verkeersongeluk heeft op de rest van het gezin én de veroorzaker. Het zal je maar gebeuren en wat zou jij dan doen is wat ik me steeds afvroeg tijdens het lezen van dit schrijnende verhaal. Emoties als verdriet, woede en machteloosheid worden door Hartman sterk in beeld gebracht zonder ergens te overdrijven. Over het einde wil ik niet veel kwijt, behalve dat het nadreunt en lang zal blijven hangen. Ik kan 'Hels Verlangen' dus zeker aanraden maar met een waarschuwing want het verhaal zal je vastgrijpen en na bijna 280 blz. nog lang niet loslaten. Zorg dus dat je stevig zit én de tijd hebt om te lezen, te lezen, te……. Veel leesplezier!