De pianiste van Theresienstadt HERZ-SOMMER, Alice & STOESSINGER, Caroline

Alice Herz-Sommer wordt in 1903 in Praag geboren, in een gezin dat behoort tot de culturele elite van die tijd. Bijna dagelijks hebben haar ouders mensen als Mahler, Rilke, Mann, Zweig en Kafka te gast, en Alice groeit welvarend en beschermd op. De Eerste Wereldoorlog overleeft het gezin ongehavend, en vlak voor de Tweede Wereldoorlog begint Alice naam te maken als concertpianiste.Maar in 1942 gaat het mis. Alice en haar man en zoontje worden gedeporteerd naar Theresiënstadt, het `modelconcentratiekamp dat de nazi s gebruikten als dekmantel voor de vernietigingskampen en waar zij drie ellendige jaren zal doorbrengen. Haar muziek, haar pianospel en haar optimisme houden Alice en haar zoontje op de been. Wanneer zij na de oorlog samen terugkeren, is de rest van haar familie en haar hele vriendenkring door de nazi s vermoord. De pianiste van Theresiënstadt is het inspirerende verhaal van Alice, die ondanks alle tegenslagen moed bleef houden en een bron van inspiratie is voor iedereen in haar omgeving. Haar levenswijsheden vormen een juweel van een boek.

Verkocht
0 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (1)
" Geeft moed, hoop en vertrouwen voor de toekomst, is daarnaast diep ontroerend, uniek en inspirerend en buitengewoon briljant! "
Door: Karin van Brummelen Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
Schrijf zelf een recensie

De pianiste van Theresienstadt

door:

Geeft moed, hoop en vertrouwen voor de toekomst, is daarnaast diep ontroerend, uniek en inspirerend en buitengewoon briljant!