De woorden van Wilders en hoe ze werken KUITENBROUWER, Jan

Een succesvol politicus is een succesvol taalgebruiker. Hoe zit dat met de taal van Geert Wilders, die de PVV in een paar jaar tijd tot (virtueel) de grootste partij van Nederland praatte? Wat is zijn geheim? In "De woorden van Wilders & Hoe Ze Werken" ontmoet de scherpste chroniqueur van ons Nederlands, Jan Kuitenbrouwer, de slimste taal-gebruiker van het Binnenhof. Kuitenbrouwer legt Wilders' taalgebruik onder de loep en komt tot frappante conclusies.

Over 'haathutten', 'islamisering', 'Rabat aan de Rijn', 'Anatolisch korfballen' en het 'Kalifaat van de Multicul'. Waarom was de 'kopvodden-taks' toch niet zo'n goed idee? Is er een verband tussen Wilders' woorden en de retorica van het Derde Rijk? Is Wilders de Nederlandse Obama? En Saartje uit Swiebertje, wat heeft die ermee te maken? Op al die vragen geeft Jan Kuitenbrouwer in dit boek een even verhelderend als humoristisch antwoord.

Verkocht
0 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (1)
" De heer Kuitenbrouwer is misschien wel een goede filoloog, maar ik heb in mijn leven geleerd niet op alle woorden 'zout te leggen' , zeker niet op de woorden van Wilders, die niet als een 'politieke' slak kruipt, maar gestadig vooruitgang boekt zodra de 'omwetende wassa' gaat nadenken om zichzelf te ontwikkelen naar waarheid en eerlijkheid, want ontwikkeling is vooruitgang. Dit keer stem ik op Wilders, op eerlijkheid, gok of geen gok! Afwachten en dagen tellen, raadde mijn moeder haar dochters al aan ... George B. "
Door: drs. George Bijloo Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
Schrijf zelf een recensie

De woorden van Wilders en hoe ze werken

door:

De heer Kuitenbrouwer is misschien wel een goede filoloog, maar ik heb in mijn leven geleerd niet op alle woorden 'zout te leggen' , zeker niet op de woorden van Wilders, die niet als een 'politieke' slak kruipt, maar gestadig vooruitgang boekt zodra de 'omwetende wassa' gaat nadenken om zichzelf te ontwikkelen naar waarheid en eerlijkheid, want ontwikkeling is vooruitgang. Dit keer stem ik op Wilders, op eerlijkheid, gok of geen gok! Afwachten en dagen tellen, raadde mijn moeder haar dochters al aan ... George B.