Taal is zeg maar echt mijn ding Paulien Cornelisse

Zodra mensen beginnen met praten, ontstaan er misverstanden of ergernissen en daar heeft columnist en cabaretire Paulien Cornelisse een feilloos oor voor. In Taal is zeg maar echt mijn ding schetst ze voor iedereen herkenbare, vaak absurde gesprekken en situaties. Dit levert een feest van taal en tekeningen op.Cornelisse observeert mensen die niet fluisteren op de camping, ze verwondert zich over voetballiederen, over goedbedoelde rotopmerkingen, over seks bij de EO en veegt de vloer aan met pseudo-diepzinnige types die het voortdurend hebben over iets een plek geven en hun eigen ding doen. Paulien Cornelisse (1976) maakt theater en stond in 2007 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In seizoen 2008 ging haar eerste avondvullende cabaretvoorstelling van start: Dagbraken. Een tweede programma is inmiddels in voorbereiding. Ze heeft een taalrubriek in Nrc.next, een column in Mind Magazine en ze leest tweewekelijks een column voor op de Wereldomroep. Ze was diverse malen te gast in De wereld draait door en bij Paul de Leeuw. En die zei: Soms lees je een boek en dan ben je zó blij dat je het gelezen hebt! Van Taal is zeg maar echt mijn ding zijn inmiddels meer dan 375.000 exemplaren verkocht.

Verkocht
4 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (2)
" Een ontzettend leuk boek dat zo lekker luchtig weg leest (wat is luchtig weg lezen eigenlijk ;)) dat ik er vanaf de start iedere dag een stuk uit gelezen heb. Bijna verslavend hoe herkenbaar de vele taalkundige opmerkelijkheden zijn die Cornelisse beschrijft. Je hoort ze overal en ook je eigen vergissingen en fouten komen ongetwijfeld eens voorbij. Erg leuk en tevens leerzaam! Een aanrader voor onderweg of tijdens een korte vakantie. "
Door: LNT Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
Schrijf zelf een recensie

Taal is zeg maar echt mijn ding

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Een ontzettend leuk boek dat zo lekker luchtig weg leest (wat is luchtig weg lezen eigenlijk ;)) dat ik er vanaf de start iedere dag een stuk uit gelezen heb. Bijna verslavend hoe herkenbaar de vele taalkundige opmerkelijkheden zijn die Cornelisse beschrijft. Je hoort ze overal en ook je eigen vergissingen en fouten komen ongetwijfeld eens voorbij. Erg leuk en tevens leerzaam! Een aanrader voor onderweg of tijdens een korte vakantie.

Taal is zeg maar echt mijn ding

door:

Echt een superleuk, en herkenbaar boek om te lezen! Heb vaak hardop gelachen. Heerlijk luchtig ook!