De Bovenbazen TOONDER, Marten een Bommelse kijk op de kredietcrisis

Verkocht
4 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (3)
" Het mooie aan de verhalen van Marten Toonder is, dat hij situaties creëert waarbij de zeer genuanceerde persoonlijkheden optimaal met elkaar kunnen botsen. Zijn verhalen blijven verbazingwekkend goed leesbaar en de onderwerpen blijven actueel. Hij schrijft bijvoorbeeld over persvrijheid, terrorisme, talentenjachtshows, klokkenluiders, immigranten-politiek en de combinatie van macht en religie. Zonder enige moraalridderij. Zijn verhalen kunnen waarschijnlijk over 100 jaar nog goed gelezen worden. Misschien dat dit verhaal ook metaforen heeft van zijn eigen ervaringen. Twee jaar na het schrijven van dit verhaal is Toonder naar Ierland verhuisd o.a. om zich niet meer met zijn uit de kluiten gegroeide Toonderstudio's te hoeven bemoeien, waarvan hij toen al 25 jaar bovenbaas was en vaak commerciële belangen heeft moeten overwegen. "
Door: Herman A Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Helaas, er zijn geen exemplaren beschikbaar op dit moment.
Schrijf zelf een recensie

De Bovenbazen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Het mooie aan de verhalen van Marten Toonder is, dat hij situaties creëert waarbij de zeer genuanceerde persoonlijkheden optimaal met elkaar kunnen botsen. Zijn verhalen blijven verbazingwekkend goed leesbaar en de onderwerpen blijven actueel. Hij schrijft bijvoorbeeld over persvrijheid, terrorisme, talentenjachtshows, klokkenluiders, immigranten-politiek en de combinatie van macht en religie. Zonder enige moraalridderij. Zijn verhalen kunnen waarschijnlijk over 100 jaar nog goed gelezen worden. Misschien dat dit verhaal ook metaforen heeft van zijn eigen ervaringen. Twee jaar na het schrijven van dit verhaal is Toonder naar Ierland verhuisd o.a. om zich niet meer met zijn uit de kluiten gegroeide Toonderstudio's te hoeven bemoeien, waarvan hij toen al 25 jaar bovenbaas was en vaak commerciële belangen heeft moeten overwegen.

De Bovenbazen

door:

Er is al veel geschreven over 'De Bovenbazen': in kranten, op internet. Maar het is waar: het is frappant hoe dit verhaal uit 1963 juist nu zo actueel is. Kredietcrisis geschreven in het verleden. Fantastisch hoe Maarten Toonder de figuren neerzet en van zinnen voorziet. De karakters worden haarfijn beschreven. Geen wonder dat dit literatuur is. Een regelrechte aanrader!

De Bovenbazen

door:
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed

Een fantastische en geestige analyse van de marktwerking in een liberale samenleving.Na he boek 'De Prooi' van Jeroen Smits een tweede verpichte leerstof voor de heren politici en voor de bovenbazen in de bankierswereld!!