Inleiding in de toegepaste biostatistiek TWISK, J.W.R.

Hoewel er al veel boeken over (inleidingen in) biostatistiek zijn geschreven, is Inleiding in de toegepaste biostatistiek anders.

Het uitgangspunt van de uitleg van de verschillende technieken is steeds de wetenschappelijke vraagstelling. Statistiek is immers niet meer dan een hulpmiddel om een antwoord te krijgen op een wetenschappelijke onderzoeksvraag.

Inleiding in de toegepaste biostatistiek is met nadruk geschreven voor de gebruiker. Dit betekent dat wiskundige afleidingen tot een minimum zijn beperkt en dat de nadruk ligt op het goed interpreteren van de resultaten van statistische analyses. Vandaar dat in de titel van dit boek nadrukkelijk het woord 'toegepast' voorkomt.

Iedere uitgevoerde analyse in Inleiding in de toegepaste biostatistiek wordt vergezeld van computeroutput, gegenereerd door het statistische software programma SPSS. Er is gekozen voor SPSS omdat dit programma zeker in Nederland verreweg het meest wordt gebruikt.

Inleiding in de toegepaste biostatistiek is geschreven in het Nederlands. Dit lijkt vreemd in een tijd van verregaande internationalisering, maar is voor een vakgebied als de toegepaste biostatistiek uitermate handig. De meeste studenten en cursisten vinden de materie al ingewikkeld genoeg.

Inleiding in de toegepaste biostatistiek is grotendeels gebaseerd op onderwijs dat wordt gegeven in het kader van de studierichting 'gezondheidswetenschappen' van de Vrije Universiteit en het postinitieel Masteronderwijs Epidemiologie (EpidM). EpidM maakt deel uit van de afdeling epidemiologie en biostatistiek van het VU medisch centrum. Het onderwijs wordt verzorgd in samenwerking met het onderzoeksinstituut "EMGO Instituut voor onderzoek naar gezondheid en zorg" (EMGO+)

Jos W.R. Twisk is verbonden aan de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum, en doceert diverse cursussen in de toegepaste biostatistiek, zowel op bachelorniveau als op masterniveau.

Let op!Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
€ 39,30
5 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies Schrijf de eerste recensie.
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Type Verkrijgbaar in Voorraad Prijs  
TweedehandsGoed Goed Antwerpen Wapper 2 € 39,30 Verlanglijst
Schrijf zelf een recensie Er zijn nog geen recensies bij dit boek.