Luke en Jon WILLIAMS, Robert

Lukes moeder is dood. Hij is met zijn zwijgzame vader naar een bouwval in een ander deel van het land verhuisd. Luke is bang dat zijn vader zich dood gaat drinken. Dan ontmoet hij Jon. Jon is vreemd. Hij draagt jarenvijftigkleding en een zijscheiding en hij heeft een tic. Op school wordt hij vreselijk gepest. Wanneer Luke het geheim van Jon ontdekt, verandert hun leven voorgoed.

Luke en Jon is een hartverwarmende roman over familie, vriendschap, verdriet en verlies en over hoe een leven in een enkele seconde op zijn kop kan worden gezet. Overtuigend, aangrijpend en humoristisch: dit literaire debuut van Robert Williams is een boek om te koesteren.

Robert Williams werkte in een schoolbibliotheek voor hij boekverkoper werd bij Waterstone’s. Voor Luke en Jon won hij de Not Yet Published-prijs. Deze prijs wordt uitgeloofd aan veelbelovende, nog niet gepubliceerde manuscripten van Engelse en Ierse boekverkopers.

‘Williams’ beheerste proza houdt het verhaal continu in bedwang. Het zorgt ervoor dat het nergens te sentimenteel wordt. Een indrukwekkend boek.’
the daily telegraph

‘Dit verhaal leest bijna als een gedicht. (...) In elk opzicht een veelbelovende roman. Als lezer blijf je tevreden achter, maar wel verlangend naar meer.’
the times literary supplement

Vanaf € 9,00
0 van 5
Waardering Slecht Matig Wel ok Goed Zeer goed
Recensies (1)
" Dit is een boek dat je gewoon uit wilt hebben. Als je eenmaal bent begonnen kan je haast niet meer stoppen. Ik ben zelf niet zo'n snelle lezer en had de 199 pagina's in 1 dag uit. Ik wilde alleen stoppen om te eten, want het verhaal is erg meeslepend. Dit is een echte aanrader voor niet snelle lezers of die niet graag lezen. Het leuk voor kinderen tussen de 13 en de 15 jaar, maar ook voor ouderen is het leuk. "
Door: Wessel de Jonge Meer recensies
Schrijf zelf een recensie > en maak elke maand kans op een mooie prijs!
 
Type Verkrijgbaar in Voorraad Prijs  
TweedehandsAls nieuw Als nieuw Leuven 1 € 11,00 Verlanglijst
TweedehandsGoed Goed Brugge 2 € 9,00 Verlanglijst
TweedehandsGoed Goed Leuven 1 € 11,00 Verlanglijst
Schrijf zelf een recensie

Luke en Jon

door:

Dit is een boek dat je gewoon uit wilt hebben. Als je eenmaal bent begonnen kan je haast niet meer stoppen. Ik ben zelf niet zo'n snelle lezer en had de 199 pagina's in 1 dag uit. Ik wilde alleen stoppen om te eten, want het verhaal is erg meeslepend. Dit is een echte aanrader voor niet snelle lezers of die niet graag lezen. Het leuk voor kinderen tussen de 13 en de 15 jaar, maar ook voor ouderen is het leuk.